Словенија безрезервно ги поддржува македонските аспирации за членство во НАТО и Европската унија. Вистинскиот патоказ за тоа, е успешен референдум, изјави ...
сите 68 | | | веќе видена

Мнозинството граѓани сакаат да се реши спорот за името со Грција и Македонија да стане членка на Европската унија и на НАТО, покажува анкетата на Меѓународниот ...
сите 45 | | | веќе видена

Референдумот кој самите си го распишаа е само параван зад кој ги сокриваат сите криминали, велат од ВМРО-ДПМНЕ. Според партијата, примери има многу – последен ...
сите 16 | | | веќе видена

Пишаната поезија е културно наследство, а светската култура е универзална и спротивна на национализмот, вели лауреатот на Струшките вечери на поезијата, ...
сите 12 | | | веќе видена

Прецизни податоци за рентабилноста на фармите, производствените трошоци и остварените приходи, се дел од таканаречената ФАДН, односно националната мрежа за ...
сите 3 | | | веќе видена

next