Мама 365

Ориганото пред се е познато како зачин, но во последно време често се зборува за лековитите својства на маслото од оригано. Маслото од оригано содржи феноли, ...
сите 3 | | | веќе видена

Јодот е неоходен за нашиот организам со цел правилно да функционира, а доволното внесување на јод е особено важно за трудниците и децата. Јодот има клучна ...
сите 5 | | | веќе видена

Сексуалните односи го успоруваат стареењето кај жените, дури и ако не уживаат во интимноста, се наведува во едно ново истражување. Активностите „под јоргани“ ...
сите 21 | | | веќе видена

Кога настојувате да ја постигнете оптималната температура на воздухот во собата каде што престојува бебето во текот на топлите летни денови бидете особено ...
сите 2 | | | веќе видена

Маките на родителите во периодот на летниот одмор можат да произлезат и од различните иритации на бебешката кожа, меѓу кои и алергиските реакции, убодите од ...
сите 16 | | | веќе видена

Начинот на кој детето стапува во интеракција со врсниците и возрасните е вештина која првенствено се развива во рамките на семејството и има важно влијание на ...
сите 25 | | | веќе видена

Бакнувањето на бебето чини чуда кога е во прашање поврзувањето и емоционалната блискост, но добро е и за неговото здравје. Кога мајката го бакнува бебето таа ...
сите 11 | | | веќе видена

next