Радио Слободна Европа

Европската унија деновиве го заврши своето децениско спроведување на законот и правдата на Косово, но критичарите велат дека мисијата не успела да го искорени ...
сите 13 | | | веќе видена

По потпишувањето на договорот за името, жителите на Преспа се надеваат дека повторно ќе се отвори граничниот премин Маркова Нога-Герман за да не мора да ...
| | веќе видена

Со аплауз и честитки беше прославено денешното ратификување на договорот за името со Грција. Во отуство на опозицијата, за договорот едногласно гласаа „за“ 69 ...
сите 61 | | | веќе видена

До крајот на годинава треба да заврши студијата за валоризација на природните вредности како дел од прогласување на Шар Планина за национален парк. Студија за ...
сите 2 | | | веќе видена

Со 69 гласа „за“ и 40 „против“ пратениците ја изгласаа потребата за донесување на закон за ратификација на договорот за името. Попладнево заседаваат комисијата ...
сите 8 | | | веќе видена

Ветерот турнат 120 дрвја во Скопје изминатите денови. По секој пролетен пороен дожд низ поплавените улиците има расфрлани гранки и градежен шут. Надлежните ...
сите 4 | | | веќе видена

next