Радио Слободна Европа

Работната група за преиспитување на општествената и стручната оправданост на постоењето на НУ „Музеј на македонската борба за државност и самостојнос/Музеј на ...
сите 26 | | | веќе видена

По години тапкање во место на Македонија во европските интеграции, македонските лидери последниве месеци добиваат тапкање по рамо од европските колеги кои ги ...
сите 8 | | | веќе видена

Оскаровецот Роџер Дикинс , британскиот кинематограф кој во своето портфолио има бројни антологиски дела и снимателот кој творечкиот потпис го има ставено на ...
сите 3 | | | веќе видена

Фокус - Фамилијата треба да влезе во Идризово, за Македонија да влезе во ЕУ „Бате Саше студено и ’математички прецизно‘ го легализира своето богатство, ги ...
сите 2 | | | веќе видена

И покрај тоа што во изминативе десет години за субвенции во земјоделството државата има издвоено над една милијарда евра, односно по над 100 милиони евра ...
сите 157 | | | веќе видена

Македонската Влада не ги исполнува целосно, минимум стандардите за елиминација на трговијата со луѓе, но прави значајни напори во споредба со минатата година, ...
сите 25 | | | веќе видена

Времето, поточно, невремето пред политиката и во овој преглед. Сред лето – реки течеа во познатите летувалишта на Халкидики, во соседна Грција. „Македонски ...
сите 10 | | | веќе видена

Александар Поповски се збогува со местото претседател на Управниот одбор на Македонскиот народен театар. Тој смета дека неговата работа во тоа тело е сосема ...
сите 14 | | | веќе видена

Во време кога Македонија се наоѓа во чувствителен политички момент и се решава историското прашање со кое државата ќе влезе во НАТО и ЕУ, политичарите, водени ...
сите 2 | | | веќе видена

next