Коктели

Црвено, бело, десертно или пенливо вино, секој различен тип на вино се служи во различна чаша. Отстранете ги вашите нејаснотии околу изборот на чаши за вино. ...
сите 2 | | | веќе видена

Грчкиот филозоф Емпедокло тврдел дека светот е изграден од 4 елементи; вода, земја, воздух и оган, а Артур Гинис, творец на пивото кое го носи неговото ...
| | веќе видена

Откако Кинезите го измислија огнометот луѓето се потудија да најдат причина како да го искористат на подобар начин и за подобри цели. Но прашањето е која е ...
| | веќе видена

Едно од најчесто поставуваните прашања поврзани за виното е кое е најдоброто црвено вино. Во прилогот кои што следи ке се обидеме да одговориме на ова прашање. ...
| | веќе видена

Можете ли да функционирате без кафе? Или пак не би пробале тоа да го направите? Ако сте воркохолик на кога секогаш му треба неговата доза на кофеин, можеби би ...
| | веќе видена

И покрај фактот дека имаат различен вкус, многумина се збунети кога станува збор за виски и бурбон. Сум слушнала како многумина за вискито викаат бурбон и уште ...
| | веќе видена

На еден фестивал во Европа беше претставен најаскапиот рум. Ова шише рум кое датира од 1940 година вреди над 54.000$. Тоа е едно од четирите неотворени шишиња ...
| | веќе видена

Шпанија е доста разновидна земја која има своја сопствена култура на пиење, традиции и секако голема почит кон нивните пијалоци, кои се земаат многу сериозно ...
| | веќе видена

Беше долга и напорна недела за вас? Стрес на работа, притисок поради испитите, домот, деца, домашни миленичиња, доволно е. Ве полудуваат нели? На секого му се ...
| | веќе видена

Црната рибизла расте во кластери на листопадни грмушки. Сјајни и со темно прупурна боја (колку потемна толку подобро) плодовите се берат во август. Птиците и ...
| | веќе видена

Добар коњак се прави долго време и воопшто не е евтин. Во прилог ви даваме четири видови на коњак кој што вреди да ги пробате. Проблемот со коњакот е: што ...
| | веќе видена

За одличен шампањ потребно е подеднакво добра чаша. Како што треба, кога го пиете најскапиот шампањ во светот потребно е да го пиете од најскапата чаша за ...
| | веќе видена

Сексот продава скоро се, од патни карти, преку облека за бебиња до ковчези. Следниве примери се печатени реклами за алкохол кои ги користат машките желби. ...
| | веќе видена

next