Канал8

26.12.2017 Наскоро кружниот тек кај Полициската станица во Кочани ќе биде вратен во комплетна функција, односно возилата ќе можат да се движат двонасочно по ...
сите 9 | | | веќе видена

26.12.2017 Трошењето на парите на граѓаните од касата на Општина Кочани било недомаќинско и недоговорно, а една од постапките за купување компјутерска опрема ...
сите 5 | | | веќе видена

25.12.2017 Истражната постапка што полициските инспектори ја водеа во Локалната самоуправа на Кочани за начинот на субвенционирање градскиот превоз на ...
сите 9 | | | веќе видена

22.12.2017 Четири години по основањето СРЗ “Кочански рибар“ е едно од најбројните и најактивните во Македонија. И покрај големиот број искушенија и проблеми ...
сите 4 | | | веќе видена

22.12.2017 Предновогодишна хуманитарна акција на делење пакети на социјално загрозени семејства органиизраше Банката за храна во соработка со “Еко пак хит“ и ...
сите 31 | | | веќе видена

21.12.2017 Иако вообичаено се одржуваше при крајот на месец октомври, за оваа година одамна е изминат терминот за организирање на традиционалниот турнир во ...
сите 2 | | | веќе видена

20.12.2017 Буџетската сметка на Општина Кочани е “олеснета“ за над 15 илјади евра што ќе бидат пренаменети за итно покривање на долговите во образованието. ...
сите 2 | | | веќе видена

19.12.2017 Покрај проблемот со големите долгови на училиштата за превозот на учениците, што се натрупале во изминатите години, во јавноста во Кочани се ...
сите 38 | | | веќе видена

18.12.2017 По четврти пат откако во 2014 година беше востановено како практиката, новинарите од регионалниот центар „Исток“, во рамките на Здружението на ...
сите 2 | | | веќе видена

18.12.2017 Максималната искористеност на капацитетите на четирите клона на детската градинка “Павлина Велјанова“ не овозможува да се задоволат барањата на ...
сите 5 | | | веќе видена

15.12.2017 Дел од столчињата во салата на Советот на Општина Чешиново-Облешево останаа празни откако советниците од коалицијата што ја предводи ВМРО-ДПМНЕ ја ...
сите 39 | | | веќе видена

15.12.2017 Состојбите во образованието и во новиот состав на Советот на Општина Кочани остануваат жешка тема за расправа. Главна причина за тоа се големите ...
сите 6 | | | веќе видена

15.12.2017 Ниту оваа сезона на повидок нема најави за подобрување на состојбата со откупот на оризот, посебно во поглед на откупните цени на белиот ориз и на ...
сите 2 | | | веќе видена

15.12.2017 Советот на Општија Кочани не беше во комплетен состав за да ја доврши работата на четвртата редовна седница, откако петнаесетина минути по ...
сите 40 | | | веќе видена

14.12.2017 И членовите на КПС “Москито“ од Кочани се приклучуваат кон хуманитарните активности за собирање средства за лекување на лица кои имаат потреба од ...
сите 2 | | | веќе видена

14.12.2017 Врз основа на соработката со Oпштина Крижевци од Република Хрватска што е воспоставена во делот на образованието, Локалната самоуправа на Кочани ...
сите 7 | | | веќе видена

next