Канал8

07.05.2018 Иако во Кочани немаме атлетски клуб, сепак учениците од Гимназијата „Љупчо Сантов“ постигнаа одлични резултати на државното првенство за средни ...
сите 6 | | | веќе видена

07.05.2018 Во рамки на одбележувањето на Денот на штркот во општина Чешиново-Облешево беше предадена во употреба наменска набљудувачница за птици. Објектот е ...
сите 4 | | | веќе видена

07.05.2018 Викендов во Кочани беше предаден во употреба вториот производствен капацитет на холандската компанија „Антура“. Се работи за новоизиграден објект ...
сите 2 | | | веќе видена

04.05.2018 Губењето на статусот на Управа, односно Сектор за внатрешни работи и деградирањето во ранг на Полициска станица од општа надлежност, не придонесе ...
сите 35 | | | веќе видена

04.05.2018 Во Скопје по 14-ти пат се одржа Детскиот литературен фестивал „Ракатки“ - 2018, во организација на Домот на просветни работници и Министерството ...
сите 6 | | | веќе видена

03.05.2018 „Партнерство меѓу граѓанското општество и деловниот сектор - развивање иновативен модел за мобилизација на финансиски средства“ е проектот во кој ...
сите 3 | | | веќе видена

03.05.2018 Прво место за најдобар штанд и пинг понг -машки, едно второ и уште две трети места освоија учениците од СОУ „Гошо Викентиев“ на натпреварот ...
сите 9 | | | веќе видена

03.05.2018 Солиден успех покажаа учениците од СОУ „Љупчо Сантов“ на националниот натпревар по спелување Spelling Bee кој што традиционално секоја година се ...
сите 20 | | | веќе видена

03.05.2018 Политичките партии се уште не можат да се надминат и да излезат од своите ровови, особено кога станува збор за интересите на граѓаните, за што ...
сите 10 | | | веќе видена

03.05.2018 Инспекциските служби на Агенцијата за храна и ветеринарство заплениле и уништиле околу 300 килограми небезбедна храна, смеса за подготовка на ...
сите 14 | | | веќе видена

03.05.2018 Со натегања и дообјаснувања беше усвоен извештајот за финансиското работење на Општина Кочани за првите три месеци од оваа година. Отчетот за ...
сите 11 | | | веќе видена

02.05.2018 Групата од 6 ученици и 4 ментори професори во СОУ „Љупчо Сантов“ викендов се вратија од неколкудневниот престој во Кипар каде што учествуваа во ...
сите 5 | | | веќе видена

02.05.2018 Професори и одговорните од Универзитетот од Нова Горица, Словенија во посета на СОУ „Љупчо Сантов“. Ја претставија својата програма пред ...
сите 6 | | | веќе видена

02.05.2018 Екипата на “Баскет Дино“ ги исполни планирањата за овогодишната сезона во Третата кошаркарска лига. Со 13 победи од 18 одиграни натпревари, нашите ...
сите 2 | | | веќе видена

02.05.2018 Д-р Александар Серафимов, долгогодишен хирург во општата болница во Кочани од денеска е новиот в.д директор на Општа болница и Здравствениот дом ...
сите 6 | | | веќе видена

next