Канал8

26.07.2018 Општина Кочани ќе ја кофинансира реализацијата на проектот „Изградба на пристапен пат од селото Оризари до манастирот „Пресвета Богородица“ во ...
сите 21 | | | веќе видена

26.07.2018 Општина Виница обезбеди 150 илјади швајцарски франци за изработка на физибилити студија за управување со отпадните води. Средствата се обезбедени ...
сите 3 | | | веќе видена

24.07.2018 Подружницата на “Македонски шуми“, Шумско стопанство „Осогово“ од Кочани, заедно со работната единица од Пробиштип, во текот на оваа година издале ...
сите 2 | | | веќе видена

25.07.2018 Општа оценка на граѓаните на Кочани дека во изминатите десетина месеци е подобрено одржувањето на хигиената на улиците, тротоарите и другите јавни ...
сите 5 | | | веќе видена

25.07.2018 Македонската селекција за кошаркари до 18 години ги заврши подготовките за настапот на Европското првенство од дивизијата Б, чиј домаќин е нашата ...
сите 4 | | | веќе видена

24.07.2018 Согласно програмата за реконстркција и одржување на улиците и локалната патна мрежа, стручните служби на Општина Кочани започнаа актовности за ...
сите 5 | | | веќе видена

24.07.2018 Општина Кочани ја прошири овогодишната листа на услуги во Програмата за социјална, детска и здравствена заштита со воведување мерка за основни ...
сите 4 | | | веќе видена

19.07.2017 Општина Виница ќе ја испитува оправданоста од склучувањето договор за јавно-приватно партнерство за реконструкција, одржување и управување со ...
сите 9 | | | веќе видена

19.07.2018 За околу една третина ќе се намалат расходите што Локалната самоуправа на Кочани ќе ги плати за бесплатниот превоз на учениците во претстојната ...
| | веќе видена

19.07.2018 63-годишниот Г.А од Виница се обидел да прегази полициски службеници кои го контролирале сообраќајот на улицата “Ангел Винички“. Тие го запреле ...
сите 6 | | | веќе видена

18.07.2018 Во завршна фаза е уредувањето на детското игралиште кај зградите кај поранешен “Атом“, каде што се префрлија реквизитите од Градскиот парк – ...
сите 6 | | | веќе видена

17.07.2018 За поефикасно регулирање на сообраќајот во централното градско подрачје, Општина Виница планира во наредниот период да изгради кружен тек на ...
сите 7 | | | веќе видена

18.07.2018 И по четири години од воведувањето на надоместок за паркирање во централното градско подрачје на Кочани, Локалната самоуправа се уште целосно не ...
сите 5 | | | веќе видена

14.07.2018 Градоначалникот на Општина Кочани, Николчо Илијев потпиша решенија со кои именува двајца нови директори – на Детската градинка „Павлина Велјанова“ ...
сите 12 | | | веќе видена

12.07.2018 Советот на Општина Кочани одржа свечена седница по повод празникот на градот Петровден, на која вообичаено се прави пресек нa постигнатото меѓу ...
сите 13 | | | веќе видена

next