Канал 5

- Настанот се случил откако полицајците кои вршејќи ја службата, заради зголемена фреквенција на возила, повикале пајак служба. При подигање на едно од ...
сите 114 | | | веќе видена

- Посакувајќи му успех во извршувањето на одговорната функција на амбасадорот Баздникин, министерот Димитров подвлече дека Република Македонија, стратегиски ...
сите 64 | | | веќе видена

 Внатрешно политичките состојби и реформската НАТО и ЕУ агенда во Република Македонија и подготвителните активности поврзани со успешна реализација на ...
сите 70 | | | веќе видена

 Граѓаните се свесни дека постигнатиот Договор е фер и најдобро можно решение за нив и за Македонија и затоа на референдумот на 30 септември тие ќе заокружат ...
сите 39 | | | веќе видена

На средбата, соопшти владината прес-служба, била изразена поддршка за успешен референдум. Германскиот пратеник Сарацин, оценил дека ова е најдобрата година што ...
сите 39 | | | веќе видена

Но, поранешниот уставен судија Игор Спировски тврди дека Уставен воопшто нема надлежност да одлучува за референдумски прашања. Вели дека судот уште во 2005та ...
сите 196 | | | веќе видена

Таа денеска се построи. Овој пат за американскиот секретар за одбрана Џејмс Матис.  Првиот човек на Пентагон пристигна рано утринава со специјален лет од ...
сите 241 | | | веќе видена

- Овој специфичен политички контекст може да послужи како пример зошто квалитетното информирање е толку важно. Квалитетното информирање им помага на граѓаните ...
сите 49 | | | веќе видена

Со акцијата се овозможува собирање на отпадната електрична и електронска опрема директно од домовите на граѓаните преку ефикасен и економски одржлив систем за ...
сите 22 | | | веќе видена

next