Весник Илинден

Министерството за надворешни работи на Македонија, промовираше контакт центар за итни ситуации, наречен Глобал СОС. ШТО Е ГЛОБАЛ СОС Глобал СОС е контакт ...
сите 17 | | | веќе видена

Претставникот на ОБСЕ за слобода на медиумите Харлем Дезир, на премиерот Еди Рама, му испрати правен преглед за измените на Законот за аудиовизуелни медиуми ...
сите 14 | | | веќе видена

Во организација на Министерството за надворешни работи на Република Македонија од 15 до 22 јули 2019 година во Охрид се одржува Летен камп “Ја сакам ...
сите 10 | | | веќе видена

Светската банка и одобри 40 милиони долари на Србија во рамките на проектот “Олеснување на трговијата и транспортот”, чија цел е намалување на времето на ...
сите 15 | | | веќе видена

И годинава на 19 и 20 јули во македонското село Овчарани, леринско, се одржа традиционалната Илинденска средба на Македонците во Егејскиот дел на Македонија. ...
сите 24 | | | веќе видена

Васил Јанкула, Македонец од Мала Преспа, лице со церебрална парализа, кој го доби името „Преспанскиот херој“, откако со својот трицикл за 7 дена ја обиколи ...
сите 15 | | | веќе видена

Грчкиот министер за надворешни работи, Никос Дендхиас, од собраниската сала рече дека договорите меѓу Албанија и Грција не се спроведуваат. Тој издаде ...
сите 14 | | | веќе видена

Со понуда од над 1000 бесплатни, електронски книги и над 50,000 членови, makedonika.mk е најголемата, бесплатна, дигитална библиотека на Балканот. Основана ...
сите 3 | | | веќе видена

Претставник на Дирекцијата за заштита и спасување во периодот 15-19.07.2019 година, учествуваше на Финална координативна конференција (ФКК) за вежбата „Joint ...
сите 23 | | | веќе видена

Нуркачи од Центарот за нуркање Акватек од Охрид снимија подводни фотографии на полжави и школки кои живеат во Охридското Езеро. Нуркачите велат дека долго ...
сите 41 | | | веќе видена

Во организација на Светскиот Македонски Конгрес, на 21.07.2019 година во Градот Скопје се одбележаа 2375 години од роденденот на Големиот Император Александар ...
сите 6 | | | веќе видена

Граничниот премин Стреизмир-Рестилица на македонско-косовската граница, од утре па до 20 август ќе биде пуштен во употреба за граѓаните од двете земји, ...
сите 181 | | | веќе видена

Р ечиси 50 години, Преспанските езера беа отсечени од светот во корист на дивата природа. Денес, оваа погранична област меѓу Македонија , Албанија и ...
сите 20 | | | веќе видена

Во Галилеја, на северот на Израел, се пронајдени остатоци од црква која била подигната на местото од домот на апостолите Петар и Андреј, соопштија археолозите. ...
сите 2 | | | веќе видена

next