Неодамна ве информиравме дека американскиот научник Дејвид Едвардс и францускиот дизајнер Филип Старк направиле алкохолен спреј кој со едно прскање прави да ...
Во вториот дел од овој серијал ви прикажавме видеа кои ќе ви помогнат побргу да наредите лименки во фрижидер или како да исечете јаболко без нож. Денес ...
Во последно време, многу луѓе го планираат својот одмор како гурманско патување. Денешната статија е посветена токму на таков тип на патување, но само ако сте ...
На Балтикот, во близина на Стокхолм, се појави навистина интересна и несекојдневна подморница. Станува збор за „Guinness“ подморница, односно првиот „Guinness“ ...
Палентата е фино мелено бело или жолто пченкарно брашно, кое може да се комбинира на бројни начини. Може да се приготвува како топчиња, стапиња или паштета и ...
Фетучини, или во превод тенки ленти, е јадење карактеристично за римскиот регион. Се прават од јајца и брашно, а најчесто се комбинираат со пилешко или ...
Најромантичните јадења имаат три важни елементи: привлечни се, претставуваат уживање за нашите непца и во нив има афродизијачки состојки. Секако, кога ...
Скопје изобилува со млечни ресторани. Буквално ги има на секој чекор. Со оглед дека во една наша претходна анкета на прашањето: „Што најчесто јадете за ...
Во првиот дел наведовме 10-тина факти за кои веруваме дека не сте ги слушнале досега. И во вториот дел од статијата продолжуваме со исто темпо. Некои факти ...
„Истражи ја Македонија“ е замислено да биде заедница на вистинските љубители на патувањето, историјата, убавината и она што нас најмногу не интересира — ...
Полека влегуваме во сезоната на јагоди. Сезона во која полиците за овошје во маркетите и тезгите на пазарчињата се во црвена боја. Во оваа статија ќе ви ...
Колку пати сме биле на пазар или во маркет и сме купиле некое овошје кое изгледало сочно и зрело, а кога сме дошле дома сме се разочарале. Токму затоа, екипа ...
Во првиот дел ги споменавме чоколадото, црвеното вино, кафето и сирењето. Во вториот дел ќе наведеме уште неколку продукти на кои треба да се внимава, ...
Со идеја да одржи комуникација со своите потрошувачи, компанијата „Хајнекен“, во соработка со агенцијата „Grey Beograd“, осмисли и креираше кампања со цел ...
Веројатно многу од вас се сеќаваат дека оваа водка некогаш беше многу популарна кај нас. Ја имаше буквално секаде. Сега, ја нема на секој чекор, но во светски ...
Земјоделството е гранка која треба да биде прифатена сѐ повеќе од младите, кои можат со примена на нови технологии и маркетинг вештини, да станат успешни ...
Забајоне е фатастичен десерт, кој веруваме дека ќе ве остави без зборови. Барем додека го јадете. Најчесто се консумира топол, со додаток од овошје или ...
Ова вкусно јадење ни доаѓа од околината на Неапол во Италија. Таму, сосот од домати се користи во секоја прилика, од пица, па сѐ до месо. Ние денес ...
Стручното име на овој тип на градба на телото е андроидна градба. За да утврдите дали спаѓате во оваа група, потребно е да го измерите обемот на струкот и ...
Производителот на пармезан, Оријано Карети секако е среќен што го преживеа земјотресот во Италија. Но, неговиот бизнис не успеа. Складиштето во кое се чувале ...