Општо познато правило е дека магданосот помага во отстранување на лошиот здив. Но, дали тоа навистина е така? Ова растение се смета за природен дезодоранс. ...
Многу од нас имаме огормен број на обврски во текот на денот и поради тоа не јадеме редовно, ниту практикуваме физички вежби. Во продолжение ви даваме неколку ...
Зошто сакаме кучиња, јадеме свинско, а носиме крави: Вовед во карнизам Автор: Мелани Џој Нашата подготвеност да јадеме месо од животинско потекло е можна само ...
Веќе сте слушнале за изреката: „Љубовта поминува низ желудникот“. Токму затоа, навистина e тешко да се избере што да биде првата вечера кога сте пар. Поради ...
Морските плодови се секогаш добар избор за вкусен ручек. Ако ги искомбинираме со зеленчук и добро вино, тогаш ќе се почувствуваме како да сме во гастрономски ...
Овој компир е вкусен предлог кој може да се искористи како прилог кон многу јадења. Времето на приготвување е околу 45 минути. Време за кое ќе добиете јадење ...
Младата Хрватица Теа Мамут е една од ретките дипломци од овие краишта на „Culinary Institute of America“. Дипломирала на отсекот слаткарство и пекарство. ...
Со оваа диета го завршуваме серијалот за најдобрите диети за 2012 година. „Weight Watchers“ диетата е чиста класика. Измислена пред 50 години, се темели на ...
За да ја одржи својата витка линија, Кети Пери јаде 5 помали оброци дневно, во склад со диетата на 5 фактори . Омилена храна ѝ се печурките, а од физичката ...
Македонските вина се со одличен квалитет, вкус, произведени според најнова технологија и „know-how“. Со оглед дека имаме со што да се гордееме пред светот, ве ...
Ова е еден лесен летен колач, кој покрај со вишни може да го приготвите и со друго овошје по ваша желба. За подготoвка се потребни околу 60-тина минути. ...
Дека газираните пијалаци се лоши по нашето здравје не е никаква тајна. Бројни земји преземаат најразлични мерки (забрана за продажба во определен дел од денот, ...
Постојат плодови за кои често знаеме да „погрешиме“ кога се обидуваме да ги ставиме во определена група. Најчести примери за тоа се доматите и лубеницата. ...
Една студија објавена во списанието „Chemosensory Perception“ покажува дека доживувањето на сладок, кисел, солен и горчлив вкус се менува како што се менува ...
Овој практичен сад на иноваторот Хидеки Ватанаби не е резултат на некоја нова технологија, туку повеќе е плод на креативност. Искористени се физичките ...
„ Pinterest “ е социјална мрежа која веќе некое време е навистина „ин“, а веќе претпоставувате дека најбараните пинови се токму оние кои се однесуваат на ...
Кога температурите ќе се искачат над 30 степени, ништо не може да освежи така добро како сладоледот. Уште кога е домашен, тогаш не може има грешка и плус ...
Со оглед дека сега е сезона во која може да уживаме во најразлични видови зеленчук, ви го предлагаме овој специјалитет. Лесен за подготовка, овој оброк ...
Со 30 години и 166 килограми, Жаки Мекој била очајна и депресивна. А, за да ѝ биде уште потешко, лекарите ѝ кажале дека не може да остане бремена поради ...
Јелисавета Станковиќ од Ниш, Србија е веројатно најпознатата српска готвачка. Оваа 31-годишна девојка била дел од тимот на готвачи во лондонскиот хотел ...