Факултети

Професорот Лалан Кумар, кој работи како доцент за хинди јазик на Универзитетот „Нитишвар“ во Бихар, Индија, сака да му врати 33 месечни плати со вкупна ...
сите 5 | | | веќе видена

Во галеријата на Македонското културно друштво „Охридски бисери“ во Нова Горица, Словенија, беше отворена изложбата што ја подготви Државниот архив: „150 ...
сите 12 | | | веќе видена

Министерството за образование и наука го објави Конкурсот за прием на студенти запишани на додипломски студии во државните и приватните студентски домови за ...
сите 5 | | | веќе видена

Веќе е предоцна да се ограничи глобалното затоплување на не повеќе од 1,5 Целзиусови степен споредено со прединдустриските нивоа, предупреди денеска ...
сите 30 | | | веќе видена

Концептот ЕДУИНО-амбасадори подразбира креирање група од најпосветени наставници кои се препознаени на национално ниво, како пример за наставник кој ...
сите 35 | | | веќе видена

Ви претставуваме неколку мисли на големиот Џорџ Орвел, а оставаме вие да процените колку неговите цитати се вистинити и колку може да ни помогнат во сфаќањето ...
сите 4 | | | веќе видена

Марија е дипломиран сообраќаен инженер, постдипломец и демонстратор на Факултетот и сака знаењето да го сподели со студентите. Сообраќајната култура во ...
сите 6 | | | веќе видена

Продажбата на нови автомобили во Европа го допре дното. Во текот на јуни биле продадени само 1,06 милион автомобили, што е најлоша продажба за тој месец од ...
сите 29 | | | веќе видена

Развиените земји потпишаа заедничка изјава на конференција во Глазгов минатата година дека до крајот на 2022 ќе престанат со финансирање на фосилните горива и ...
сите 8 | | | веќе видена

Кога членовите на кралското семејство излегуваат од домот, сите го гледаат нивниот моден избор. Ако мислевте дека Елизабета Втора и Кејт Мидлтон можат да носат ...
сите 15 | | | веќе видена

Можеби повеќето луѓе мислат дека науката има одговор на прашањето како точно настанала Земјата, но тоа не е така. Досега научниците имаа само општа идеја, но ...
сите 6 | | | веќе видена

Засега мојата иднина ја гледам некаде надвор“, вели Стефани Јосифовска, првенец на Машински и добитник на „Инженерски прстен“ Би рекла дека за добивање десетки ...
сите 4 | | | веќе видена

Пандемијата доведе до промени во начинот на работа и многу компании започнаа да практикуваат работа од дома. Ова стана трајна мерка за многу работници. Мапа од ...
сите 4 | | | веќе видена

next