Фактор

За стопаснтвото, особено за најпогодените сектори, Владата итно треба да донесе мерки, но и што е можно побргу да побара кредити кај меѓународните институции ...
сите 41 | | | веќе видена

МАКЕДОНИЈА ДЕНЕС ВЛЕЗЕ ВО НАТО Mинистерката за одбрана Радмила Шекеринска во обраќањето по повод формалното зачленување на земјава во НАТO, изјави дека ...
сите 134 | | | веќе видена

Од здружението на микро и мали претпријатија (трговија на мало, занаетчиски дејности, козметички салони, фризери) и сите останати кои што нудат сервисни услуги ...
сите 112 | | | веќе видена

Коронавирусот ќе нанесе големи економски штети во светот. Околу 25 милиони луѓе ќе останат без работа поради овој вирус. Со вакви проценки излегоа Обединетите ...
сите 58 | | | веќе видена

Mинистерката за одбрана Радмила Шекеринска во обраќањето по повод формалното зачленување на земјава во НАТO, изјави дека денешниот датум – 27 март е датум кој ...
сите 132 | | | веќе видена

Цементарница УСЈЕ АД Скопје, годинава повторно се приклучува на глобалната иницијатива „Часот на планетата Земја“ . Во периодот од 20:30 часот до 21:30 часот ...
сите 38 | | | веќе видена

Земјите од регионот и ЕУ договорија зелени коридори за олеснување на транспортот и трговијата на примарни производи. Владата на 30-та седница ја разгледа и ...
сите 180 | | | веќе видена

Овозможена е работа на фабриките и за време на построгиот полицискиот час во сабота и недела, работниците ќе одат на работа со посебни дозволи, информираат од ...
сите 108 | | | веќе видена

Со цел полесно надминување и ублажување на негативните ефекти од кризната ситуација предизвикана од пандемијата на вирусот COVID-19, НЛБ Банка презема посебни ...
сите 203 | | | веќе видена

Халкбанк АД Скопје донесе одлука на сите физички лица, клиенти на банката, кои по било која основа немаат ненаплатени кредитни обврски подолго од 90 дена на ...
сите 203 | | | веќе видена

Министерот за здравство, Венко Филипче на денешната прес конференција одговори како може да се избегнат извесни проблеми кои се однесуваат на вработените кои ...
сите 602 | | | веќе видена

next