Фактор

Во земјава денеска доаѓа уште еден висок претставник од Америка. Вес Мичел кој ја наследи Викторија Нуланд извесно е дека доаѓа да даде силна поддршка за ...
сите 62 | | | веќе видена

Петре Шолегов, градоначалникот на Скопје, семта дека постапката за легализација на топловодната мрежа за парно-герење ќе биде завршена до крајот на септември ...
сите 27 | | | веќе видена

Околу 642.000 евра е сумата која Охридската компанија Инекс Горица ја прокнижила од приходи минатата година . Најпознатиот охридски хотел, прочуен по својата ...
сите 14 | | | веќе видена

Со факултетска диплома, талентирани и професионално реализирани, но далеку од Македонија. Она што не можеле да го покажат во родната земја, сега со задоволство ...
сите 7 | | | веќе видена

Бирократски чин на регистрација кој за пензионерите, но и за други ранливи групи ќе биде тежок и практично неостварлив. Даночните експерти во земјава се ...
сите 73 | | | веќе видена

Неколку институции се вселија во палатата, а објектот нема ниту имотен лист ниту поминат технички пример. Административната зграда „Лазар Поп Трајков“ во ...
сите 13 | | | веќе видена

Најновите статистички податоци покажуваат дека во скопско најмногу се гради акде се издадени 81 одобрение за градба, во вардарскиот регион се издадени 26, ...
сите 25 | | | веќе видена

Најголема кочница која ги стави во лер капиталните проекти според министерот за транспорт и врски е гасоводот низ Водно. Министерот за транспорт и врски Горан ...
сите 57 | | | веќе видена

Воздржаноста поради исходот од референдумот, но најмногу летните одмори го намалија тргувањето на берза во август годинава. Претходниот месец, ако се анализира ...
сите 44 | | | веќе видена

next