Младите во Македонија се конечно во врвните приоритети на државата. Целта е јасна - да имаме млади кои се рамо до рамо со своите врсници во Европа. Млади кои ...
сите 9 | | | веќе видена

Денешниот настан, Светскиот ден на ромскиот јазик, е убав повод уште еднаш да истакнеме дека Владата на Република Македонија, заедно со политичките ...
сите 14 | | | веќе видена

Развојот на спортското образование, на физичката култура истовремено значи развој на сите оние високоетички принципи и позитивни вредности неопходни при ...
сите 9 | | | веќе видена

Образовниот статус и едукација на полициските службеници е императив, впрочем и затоа сме денес овде, меѓу другото, уште еднаш јасно да ја демонстрираме таа ...
сите 32 | | | веќе видена

Во последните изјави на Министерството за здравство се вели дека во соработка со Министерството за внатрешни работи ќе се вклучат дежурства на полицијата. ...
сите 47 | | | веќе видена

Уторово сум во посета на Центарот за обука на Министерството за внатрешни работи каде во моментов, се реализира едногодишна обука за полицаец за избраните 550 ...
сите 57 | | | веќе видена

Затоа и ми се чини дека сегашната влада како да е растргната помеѓу инерцијата од минатата влада постојано да произведува добри вести и соопштенија за реформи, ...
сите 4 | | | веќе видена

Претседателот Иванов денеска во рамки на церемонијата на свечено менување на државното знаме ја врачи првата македонска офицерска сабја на Командантот на ...
сите 10 | | | веќе видена

Со министерката Царовска бевме во посета на семејствата, сместени во привремени живеалишта во прифатниот центар во Визбегово, а коишто досега живееја на ...
сите 39 | | | веќе видена

Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, денеска во рамки на церемонијата на свечено менување на државното знаме ја врачи првата македонска ...
| | веќе видена | слични

Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, денеска во рамки на церемонијата на свечено менување на државното знаме ја врачи првата македонска ...
сите 14 | | | веќе видена

Сите сме свесни дека сообраќајот особено во главниот град по својот обем е фактички еден од причинителите на загадување на воздухот, така што со измените што ...
сите 126 | | | веќе видена

Од церемонијата за промена на државните знамиња пред Владата на Република Македонија, со која го одбележавме Денот на Баталјонот за почести. Честитки до ...
сите 16 | | | веќе видена

Појдовна точка за оваа реформа е Извештајот на експертската група на Прибе од 2015 година, каде беа дадени сериозни критики за злоупотребата на Управата за ...
сите 17 | | | веќе видена

По повод Денот на единицата, Баталјонот за почести е заслужено награден за покажаните резултати и професионалниот однос во извршувањето на задачите. Ви ...
сите 19 | | | веќе видена

next