Со министерката Царовска бевме во посета на семејствата, сместени во привремени живеалишта во прифатниот центар во Визбегово, а коишто досега живееја на ...
сите 36 | | | веќе видена

Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, денеска во рамки на церемонијата на свечено менување на државното знаме ја врачи првата македонска ...
сите 26 | | | веќе видена

Сите сме свесни дека сообраќајот особено во главниот град по својот обем е фактички еден од причинителите на загадување на воздухот, така што со измените што ...
сите 141 | | | веќе видена

Од церемонијата за промена на државните знамиња пред Владата на Република Македонија, со која го одбележавме Денот на Баталјонот за почести. Честитки до ...
сите 26 | | | веќе видена

Појдовна точка за оваа реформа е Извештајот на експертската група на Прибе од 2015 година, каде беа дадени сериозни критики за злоупотребата на Управата за ...
сите 48 | | | веќе видена

По повод Денот на единицата, Баталјонот за почести е заслужено награден за покажаните резултати и професионалниот однос во извршувањето на задачите. Ви ...
сите 26 | | | веќе видена

КРИВИЧНА ПРИЈАВА ПРОТИВ ПРЕМИЕРОТ, МИНИСТРИТЕ И 80 ПРАТЕНИЦИ КОИ ГЛАСАА ЗА ПРИСТАПУВАЊЕ КОН ИЗМЕНА НА УСТАВОТ СО ЦЕЛ ПРOМЕНА НА ИМЕТО НА ДРЖАВАТА И ИДЕНТИТЕТОТ ...
сите 16 | | | веќе видена

Деценискиот проблем на граѓаните на Гевгелија кои немаат пристап до чиста и квалитетна вода за пиење конечно е надминат. Пуштен е во употреба нов ...
сите 28 | | | веќе видена

Чест ми беше што бев дел од Свечената академија по повод 70 години од основањето на Институтот за национална историја, основан како прва научна установа во ...
сите 37 | | | веќе видена

На средбата беа потврдени пријателските односи помеѓу двете држави, разговараме и за набавка на техничка опрема од доделената донација од Владата и ...
сите 49 | | | веќе видена

Работната средба што ЦИВИЛ ја одржа со претставниците локалната власт и институциите, полицијата, како и организациите на граѓанското општество во Општина Гази ...
сите 7 | | | веќе видена

Таа загубена доверба во ветувањата и, потоа, самите постапки на Мицкоски во однос на неговата вистинска внатрешно-политичка и партиска агенда во Македонија, ...
сите 2 | | | веќе видена

Според предложените нацрт амандмани на Уставот што ги предлага Владата на РМ, со новата формулација на член 49 се даваат гаранции за заштита на македонскиот ...
сите 22 | | | веќе видена

Денеска, во Собранието, генералниот секретар на СДСМ и пратеник, Александар Кирацовски, заедно со министерката за правда, Рената Тренеска Дескоска, учествуваа ...
сите 25 | | | веќе видена

next