Станува збор за социо-девијантна појава чии реперкусии се насочени не само кон уништување на семејството, како основна клетка на општеството, туку претставува ...
сите 29 | | | веќе видена

Денеска тие „јагнешки бригади“, таа „сцена“ е прилично разнишана, обесхрабрена и без пропагандното влијание што некогаш го имаше. Сепак, можеби е интересно да ...
сите 4 | | | веќе видена

Чест ми беше што вечерва се обратив на Европскиот Форум на Лајонс и имав прилика да споделам дека од првиот ден на владата која ја предводам, благосостојбата ...
сите 11 | | | веќе видена

„Поддршката на ИВЗ нема никаква врска со новинарот Кашоги и со развојот на настаните што следат, затоа што нашата институција е религиозна и не се занимава со ...
сите 9 | | | веќе видена

Генералниот секретар на НАТО, Jens Stoltenberg денеска во телефонски разговор ми пренесе поддршка за големата и државничка одлука на пратениците и успехот во ...
сите 44 | | | веќе видена

Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов денеска се обрати на свеченото отворање на Првата национална конференција за византологија и ...
сите 41 | | | веќе видена

Внимание наставници по англиски јазик! Ако сте подготвиле некакви наставни ресурси во изминатите две години, и сакате истите да се користат ширум светот, ...
сите 21 | | | веќе видена

Фактот што токму Република Македонија е првата земја каде МНР на Словенија Миро Церар ја остварува својата прва официјална билатерална посета по преземањето на ...
сите 22 | | | веќе видена

Неповторливо искуство е секое доаѓање на археолошкиот локалитет Стоби, град-крстопат на кој се среќавале патници, трговци, граѓани на некогашните европски ...
сите 24 | | | веќе видена

ЦИВИЛ -Центар за слобода организира двочасовна работилница „Каква Македонија сакам?“ во рамките на проектот Акција – Интеграција на која посебно внимание ќе се ...
сите 11 | | | веќе видена

next