- Ова е шанса младите да растат со еднакви можности како нивните врсници во Европа. Да живеат во држава со повеќе шанси за образование, не само во Македонија ...
сите 27 | | | веќе видена

Денеска сум со граѓаните на Струга. Ќе зборуваме за историската одговорност, 27 години по првиот референдум, да ги отвориме вратите Македонија да стане ...
сите 44 | | | веќе видена

Кичево е пример за тоа како се почитуваат и унапредуваат европските вредности, како се гради и почитува концептот на едно општество за сите. Овој град и ...
сите 35 | | | веќе видена

Како политичари, но пред сѐ како родители, должни сме да обезбедиме стабилна и сигурна иднина за нашите деца. Таква е иднината на Македонија во Европската ...
сите 127 | | | веќе видена

Пред 27 години граѓните на референдум се изборија за независност, сувереност и државност. Денес ние како генерација имаме историска можност исто така на ...
сите 37 | | | веќе видена

Структурата која работи на спречување на влез на Македонија во НАТО е јавна и води кампања. За жал нивна, тие се една мала група на луѓе кај коишто сметам дека ...
сите 44 | | | веќе видена

Нашите погледи мора да бидат завртени кон иднината. Имаме ретка шанса, еднаш на 30 години, да ја земеме судбината на Македонија во своите раце и да го исцртаме ...
сите 2 | | | веќе видена

„Референдумското прашање е прашање над сите прашања и носи најголема лична и патриотска одговорност. На овој референдум на 30 септември гласаме за Македонија и ...
сите 39 | | | веќе видена

Денес ја славиме независноста на Македонија. Oвој момент е поголем од секој од нас, од нашите партии, кавги или лични интереси. Да ги оставиме различните ...
сите 136 | | | веќе видена

За прв пат еден германски канцелар официјално ја посетува Македонија и тоа на денот на нашата независност. Нејзината посета е јасна потврда за правилната ...
сите 49 | | | веќе видена

Ги повикувам, сите граѓани на Гостивар, сите граѓани на Република Македонија да се обединиме во овој клучен момент за државата, да покажеме сериозност и ...
сите 49 | | | веќе видена

-Македонија помина низ многу крстопати и во клучните моменти секогаш избираше иднина. Горди сме на референдумот од 1991 година, како важен историски момент од ...
сите 16 | | | веќе видена

Обврска за сите нас е да ја сочуваме и развиваме земјата во духот на слободата, демократските вредности, мултиетничкиот соживот и Евроатлантските интеграции. ...
сите 51 | | | веќе видена

Министерката за труд и социјална политика Мила Царовска Денот на независноста- 8. Септември го помина во средби со жителите на Општина Шуто Оризари. Царовска ...
сите 133 | | | веќе видена

Промената на политичкиот курс и овозможи на Македонија да се најде во жижата на светското внимание. Имаме историска одговорност тој моментум да не го ...
сите 44 | | | веќе видена

"Ги повикувам, сите граѓани на Гостивар, сите граѓани на Република Македонија да се обединиме во овој клучен момент за државата, да покажеме сериозност и ...
сите 51 | | | веќе видена

И на Денот на независноста на државата, ЦИВИЛите преку инфо-штанд ги прибираа и слушаа пораките, размислувањата и ставовите на граѓанките и граѓаните на ...
сите 24 | | | веќе видена

next