Од трибината во Струга: Ги повикувам младите да продолжат да бидат будни и гласни, да продолжат да бараат повеќе и подобро, и на 30 септември да ја зграпчат ...
сите 7 | | | веќе видена

Веќе не се работи за партии, за коалиции, за лидер, се работи единствено за нашата, заедничка иднина. И таа е иста без разлика дали сте Македонец, Албанец, ...
сите 27 | | | веќе видена

Младите ја имаат можноста да ја движат државата напред, Македонија да стане членка на ЕУ и НАТО. Денеска, СДММ го избра Дарко Каевски за нејзин нов ...
сите 14 | | | веќе видена

Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, со сопругата г-ѓа Маја Иванова денеска го посети Кавадарци по повод одржувањето на манифестацијата ...
сите 15 | | | веќе видена

- Ова е шанса младите да растат со еднакви можности како нивните врсници во Европа. Да живеат во држава со повеќе шанси за образование, не само во Македонија ...
сите 27 | | | веќе видена

Денеска сум со граѓаните на Струга. Ќе зборуваме за историската одговорност, 27 години по првиот референдум, да ги отвориме вратите Македонија да стане ...
сите 44 | | | веќе видена

Кичево е пример за тоа како се почитуваат и унапредуваат европските вредности, како се гради и почитува концептот на едно општество за сите. Овој град и ...
сите 35 | | | веќе видена

Како политичари, но пред сѐ како родители, должни сме да обезбедиме стабилна и сигурна иднина за нашите деца. Таква е иднината на Македонија во Европската ...
сите 127 | | | веќе видена

Пред 27 години граѓните на референдум се изборија за независност, сувереност и државност. Денес ние како генерација имаме историска можност исто така на ...
сите 37 | | | веќе видена

Структурата која работи на спречување на влез на Македонија во НАТО е јавна и води кампања. За жал нивна, тие се една мала група на луѓе кај коишто сметам дека ...
сите 44 | | | веќе видена

Нашите погледи мора да бидат завртени кон иднината. Имаме ретка шанса, еднаш на 30 години, да ја земеме судбината на Македонија во своите раце и да го исцртаме ...
сите 2 | | | веќе видена

„Референдумското прашање е прашање над сите прашања и носи најголема лична и патриотска одговорност. На овој референдум на 30 септември гласаме за Македонија и ...
сите 39 | | | веќе видена

Денес ја славиме независноста на Македонија. Oвој момент е поголем од секој од нас, од нашите партии, кавги или лични интереси. Да ги оставиме различните ...
сите 136 | | | веќе видена

next