Куновска: Отсуството на правна држава, корупцијата, непотизмот… се причините заради кои не ѝ се верува на оваа власт
сите 12 | | | веќе видена

Сите заедно покажавме пред целата македонска јавност за капацитетот, подготвеноста, за ентузијазмот на македонските полицијци и на тој начин упативме силна ...
сите 41 | | | веќе видена

Во врска со иницијативите во јавноста околу тоа чија треба да биде обврската за обезбедувањето на касарните, ве информираме дека Министерството за одбрана не ...
сите 9 | | | веќе видена

Денес овде во Дебар, а во рамки на планираните активности по повод одбележувањето на Денот на полицијата, граѓаните на Дебар и околните општини имаа прилика да ...
сите 41 | | | веќе видена

ТВ КАНАЛ 5 “Само вистина“ од 24 мај 2019 година со водителката Мирјана Трпчевска. Гости во студиото претседателот на Светскиот Македонски Конгрес, Тодор Петров ...
сите 5 | | | веќе видена

Заврши официјалната посета на Црна Гора. Денеска ја одржавме првата заедничка владина седница помеѓу Влада на Република Северна Македонија и Vlada Crne Gore. ...
сите 98 | | | веќе видена

Павле беше многу нешта: симбол и борец, мобилизатор и активист, колега и другар. Беше и громобран. Чудо едно колкава нервоза и бес предизвикуваше кај гласните ...
сите 106 | | | веќе видена

Денеска со мојот црногорски колега го потпишавме Протоколот меѓу Министерството за внатрешни работи на Република Северна Македонија и Министерството за ...
сите 41 | | | веќе видена

Отвореноста и довербата меѓу Северна Македонија и Црна Гора овозможува неограничен простор за јакнење на врските во сите области од заеднички интерес. Денеска ...
сите 98 | | | веќе видена

Ми причинуваше особено задоволство што во рамките на посетата на Црна Гора, се одржува и бизнис форум на стопанствениците од двете наши пријателски земји. ...
| | веќе видена

Фокусот на оваа посета на македонската делегација е зајакнување на економската соработка помеѓу двете земји. Денес може да зборуваме за економско социјални ...
сите 41 | | | веќе видена

На 24 Мај – Денот на сесловенските просветители Кирил и Методиј да се потсетиме дека нивната мисија е еден од првите примери на поврзување на различни култури ...
сите 16 | | | веќе видена

Драги граѓани и граѓанки, ви го честитам денешниот празник, 24 Мај, Денот на сесловенските просветители, Светите браќа Кирил и Методиј, кој повикува да го ...
сите 164 | | | веќе видена

Во Подгорица пред заедничката седница на двете влади, средба со колегата министер за одбрана на Црна Гора, Предраг Бошковиќ. Прилика и лично да го поканам за ...
сите 16 | | | веќе видена

next