✅ има раст на БДП од 4,1%; ✅ 5% е намалена невработеноста и сега е 17,8%; ✅ индустријата расте над 8%; ✅ приходите во Буџетот се зголемени за повеќе од 10% од ...
сите 100 | | | веќе видена

Барате квалитетни материјали за читање за да го важбате англискиот јазик? Посетете ја нашата веб-страница LearnEnglish Teens, каде што ќе најдете текстови за ...
сите 2 | | | веќе видена

Членот на ЦО на СДСМ, Трајан Димковски, придружуван од претседателот на ОО СДСМ Куманово, Мартин Костовски, попладнево учествуваше на маалска средба со ...
сите 61 | | | веќе видена

Има огромна разлика меѓу концептите на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ, сите меѓународни релевантни организации ги препознаа реформите на Владата предводена од СДСМ.
сите 61 | | | веќе видена

Петицијата #КрајЗаРасипништвото која ја покрена ЦИВИЛ, со барање сите привилегии на функционерите, именувани или избрани на локално и централно ниво да се ...
сите 22 | | | веќе видена

Во тоа време, кога се случувал ваков облик на криминал, корупција, рекетирање, поткуп..., се случувало тогашната власт да ја сочува телевизијата, затоа што е ...
сите 2 | | | веќе видена

Армијата регрутира млади стручни кадри кои по шест месечна обука ќе станат офицери. За време на обуката ќе добиваат надомест во висина на просечна плата. ...
сите 17 | | | веќе видена

За мене како заменик претседател на Владата на Република Северна Македонија и како министер за внатрешни работи пораката што денес ја испраќаме токму од овде ...
сите 26 | | | веќе видена

АНКЕТА: - На нашата златна Македонија црно и се пишува, бидејќи функционерите не знаат да ја водат како што треба. Многу се краде, лаже, голема корупција…, а ...
сите 24 | | | веќе видена

✅ Опцијата и политиките што ги застапува и релизира СДСМ имаат најголема поддршка меѓу граѓаните. ✅ На прашањето за кого би гласале, за коалицијата предводена ...
сите 23 | | | веќе видена

Денеска заедно со заменик министерот Агим Нухиу и градоначалникот на Ресен Живко Гошаревски во Пустец, Република Албанија имавме работен состанок со мојот ...
сите 18 | | | веќе видена

Честитки за овие млади дипломирани луѓе кои решија својата кариера да ја градат во Армијата. Секоја Армија има потреба од вакви млади експерти - инжинери, ...
сите 9 | | | веќе видена

пишува: ТАЊА КАРМЗОВА – КОСТИГЛИОЛА Во сите развиени земји, или во земјите во развој како нашава, имаме еден чуден феномен на дежурни обвинувачи, дежурни ...
сите 2 | | | веќе видена

Со овој чин, го официјализираме пријателството со уште еден сојузник во семејството европски држави, со кој активно ќе соработуваме на исполнување на ...
сите 74 | | | веќе видена

Пред неколку часа, експедицијата на Металург пристигна во Сараево. За два часа нашите пионери ќе го имаат и првиот натпревар, додека кадетите стартуваат во 16 ...
сите 9 | | | веќе видена

Не треба да зборуваме за проширување, туку за комплетирање затоа што регионот е целосно опкружен со земји членки на ЕУ, мапата на Европа ќе остане иста откако ...
сите 251 | | | веќе видена

next