Митко Јанчев е единствениот градоначалник на урбана општина од редовите на ВМРО-ДПМНЕ. Тој е спешен бизнисмен и политичар, со истенчено чувство за локалните ...
сите 2 | | | веќе видена

ЦИВИЛ Медиа тукушто го објави вториот дел од интервјуто со Митко Јанчев, градоначалник на Кавадарци. Во овој (втор) дел од интервјуто со Јанчев разговараме за ...
сите 10 | | | веќе видена

„Да докажат со дела, а не само со зборови. Да дадат придонес сите кои ги прекршиле законите да одговараат. Без разлика за кого се работи. Покажавме дека никој ...
сите 143 | | | веќе видена

Ја исполнувате една од најблагородните должности – да ги штитите граѓаните, уставот и законите и да им служите на сите граѓани. Бидете пример и да ги охрабрите ...
сите 15 | | | веќе видена

Во изминатиот двегодишен период ние конкретно покажавме дека МВР има професионални капацитети и потенцијал далеку поуспешно да ги остварува своите законски ...
сите 57 | | | веќе видена

Mедиумската платформа на ЦИВИЛ ги отсликува статутарните и програмските заложби на ЦИВИЛ, организација за човекови права, основана во 1999 година, од ...
сите 21 | | | веќе видена

Јазиците постојано се менуваат, но брзината со која тоа се случува се чини дека се зголемува со доаѓањето на дигиталната ера. Продолжете со читање за да ...
сите 3 | | | веќе видена

✅ има раст на БДП од 4,1%; ✅ 5% е намалена невработеноста и сега е 17,8%; ✅ индустријата расте над 8%; ✅ приходите во Буџетот се зголемени за повеќе од 10% од ...
сите 100 | | | веќе видена

Барате квалитетни материјали за читање за да го важбате англискиот јазик? Посетете ја нашата веб-страница LearnEnglish Teens, каде што ќе најдете текстови за ...
сите 2 | | | веќе видена

Членот на ЦО на СДСМ, Трајан Димковски, придружуван од претседателот на ОО СДСМ Куманово, Мартин Костовски, попладнево учествуваше на маалска средба со ...
сите 61 | | | веќе видена

Има огромна разлика меѓу концептите на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ, сите меѓународни релевантни организации ги препознаа реформите на Владата предводена од СДСМ.
сите 61 | | | веќе видена

Петицијата #КрајЗаРасипништвото која ја покрена ЦИВИЛ, со барање сите привилегии на функционерите, именувани или избрани на локално и централно ниво да се ...
сите 22 | | | веќе видена

Во тоа време, кога се случувал ваков облик на криминал, корупција, рекетирање, поткуп..., се случувало тогашната власт да ја сочува телевизијата, затоа што е ...
сите 2 | | | веќе видена

Армијата регрутира млади стручни кадри кои по шест месечна обука ќе станат офицери. За време на обуката ќе добиваат надомест во висина на просечна плата. ...
сите 17 | | | веќе видена

next