Заедно со министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски и градоначалникот на општина Ресен Живко Гошаревски, денеска ги посетивме ...
сите 64 | | | веќе видена

Поминаа 24 години од страшното злосторство против човештвото, кога во периодот од 11 до 23 јули во Сребреница, и во нејзината околина, беа убиени повеќе од ...
сите 70 | | | веќе видена

Нашата колешка Дијана Тахири подготви опширен прилог, со хронологија на настаните поврзани со геноцидот во Сребреница пред 24 години. Ги предупредуваме ...
сите 40 | | | веќе видена

Имаме креирано нов онлајн курс за наставници по англиски јазик „Како да испланирате одлична лекција“. Во текот на четири недели ќе можете да пристапите до ...
сите 5 | | | веќе видена

Денеска го посетив Центарот за обука во Идризово, каде е во тек селекцијата на пријавените кандидати за полициски службеници на последниот објавен оглас од ...
сите 89 | | | веќе видена

Честитки за добитниците на грантовите од повикот Стартапувај! Со поддршка од Фонд за иновации и технолошки развој и Светска Банка од 1.8 милиони евра, се ...
сите 25 | | | веќе видена

Пишува Тодор ПЕТРОВ Кица Колбе е член на Заедничкиот македонско-грчки интердисциплинарен комитет на експерти за историски, археолошки и образовни прашања од ...
сите 19 | | | веќе видена

Членот на ЦО на #СДСМ, Горан Сугарески придружуван од градоначалникот на Берово, Звонко Пекевски попладневно учествуваа на маалска средба со жителите на село ...
сите 51 | | | веќе видена

Што мислите за луѓето коишто ги користат своите телефони во јавност? Кажете ни го точниот одговор на прашањето и потоа кажете ни го вашето мислење за темата. ...
сите 6 | | | веќе видена

Република Северна Македонија. На средбата разговаравме за меѓусебната соработка на повеќе нивоа, пријателскитe односи, како и за можноста за ослободување на ...
сите 34 | | | веќе видена

Денеска со почеток во 17.00 часот, членот на Централниот одбор на СДСМ, Горан Сугаревски, придружуван од Звонко Пекевски и Зоран Китанов ќе бидат со граѓаните ...
сите 14 | | | веќе видена

Вложувањето во младите и во децата во училишна возраст претставува наш силен влог во иднината. Учениците од ОУ „Вера Јоциќ“, како и децата и младите од општина ...
сите 17 | | | веќе видена

ДКСК предупреди дека прикривањето на постоење на приватниот интерес и не постапање во согласност со одредбите од законот, има основа за покренување постапка ...
сите 41 | | | веќе видена

Пред неколку дена го распишавме новиот конкурс со кој што ги повикавме сите млади девојки и момци, државјани на нашата земја кои што ги исполнуваат условите да ...
сите 88 | | | веќе видена

next