Пишува: Катерина Колозовоа Текстот е дел од публикацијата „Губење на идентитетот или…?“ од истоимениот проект на ЦИВИЛ во соработка со Фондацијата Хајрих Бел.
сите 17 | | | веќе видена

Мене ми е дегутантно да слушам од еден лидер на политичка партија да потценува една институција и да потценува полициски службеници кои што работат за нашата ...
сите 11 | | | веќе видена

Граѓаните треба да бидат безбедни, институциите функционираат и секој без разлика дали е член на политичка партија, дали е граѓанин, кој има намера да ...
сите 19 | | | веќе видена

Денеска во Радовиш имав средба и со градоначалникот Конзулов, на која разговаравме за меѓусебната соработка, за обновувањето на врската меѓу локалната ...
сите 31 | | | веќе видена

Ниту овој пат партијата Левица не успеја на подмолен начин, искористувајќи ги сиромашните, да соберат народ пред Собрание да протестираат против промена на ...
сите 22 | | | веќе видена

Овој денешен чин на откривањето на спомен обележјето посветено на овие наши македонски херои нема да ја исполни празнината што како колеги, пријатели, блиски ...
сите 40 | | | веќе видена

Во темелите на државите се вградени и живототите на хероите, кои со своите дела се пример за сите нас. И Република Македонија е создадена и постои благодарение ...
сите 40 | | | веќе видена

Пред 122 години во Прилеп е роден Методија Шаторов – Шарло, македонски деец и револуционер, прв секретар на Покраинскиот комитет на КПМ и член на Коминтерната
| | веќе видена

Пишува: Љубчо Георгиевски Текстот е дел од публикацијата „Губење на идентитетот или…?“ од истоимениот проект на ЦИВИЛ во соработка со Фондацијата Хајрих Бел.
сите 21 | | | веќе видена

Христијан Мицкоски не само што му се приклучи туку и самиот се сведе на портапол на Јанко Банчев, додека им слугува на неговите антизападни шефови против НАТО ...
сите 300 | | | веќе видена

Кога овие измени ќе поминат во македонскиот парламент, Грција сигурно нема да ја пропушти оваа историска шанса да постигне договор кој за нив е целосен триумф ...
сите 48 | | | веќе видена

Целиот пакет на економски реформи, на социјалните реформи треба да создадат амбиент за живот во Македонија којшто ќе биде доволно примамлив, при одлуката на ...
сите 2 | | | веќе видена

Пратеници, вие сте дел од историски момент кој повикува на обединување, кое е потребно како никогаш досега. Да не ги ставаме партиските и личните интереси на ...
сите 4 | | | веќе видена

next