Некои фотографии се фотографирани токму во моментот кој е неизбежен. За овие неверојатни фотографии не треба да сте професионален фотограф само треба да го ...
сите 8 | | | веќе видена

Верниците утре ја слават големата зимска задушница. Тој ден се одбележува сеќавањето на сите починати. Се оди на гробишта или в црква и задолжително се пали ...
сите 13 | | | веќе видена

Приходите кои ги остваруваат граѓаните во земјата и странство, а кои подлежат на оданочување треба да се пријават во Управата за јавни приходи.   Според ...
сите 9 | | | веќе видена

За практикувањето да се раздава храна на гробовите за задушница, за ноќевањето на гробишта. Зошто тоа не треба да се прави. Што е Задушница, а што Духовден? ...
| | веќе видена

Километарски колони повеќе од три часа чекаат на граничниот премин Деве Баир за излез од Македонија кон соседна Бугарија. Причина за долгиот застој е паднатиот ...
сите 245 | | | веќе видена

next