Ентер

Очекувајте го ЕНТЕР наскоро! Почитувани Ентеровци, колку не чекавте? Ви фалевме, нели? Е, па уште малку стрпете се затоа што стартуваме многу набрзо! Комплетно редизајниран сајт, подобрен и пофункционален и најважното од се, збогатен со содржини! Читајте и споделувајте наоколу. ЕНТЕР почнува наскоро!!!
| | веќе видена

ЕНТЕР на одмор Токму и тимот на ЕНТЕР реши да се одмори летово, а да ве одмори и вас од нас. Целава година неуморно се трудевме да бидете навремено информирани за сите згоди и незгоди во IT индустријата, да прочитате некој некој гаф, рецензија на најновите игри, софтвери, хардвери. Ве оставаме во добро расположение, убави, весели и паметни цело лето! Земете го на плажа и прочитајте некоја страница од најновиот 57-ми број од ЕНТЕР и бидете ин, бидете фраер пред вашите другари! J A, не ги пропуштајте и репризите кои се емитуваат на Канал 5, од најинтересните делови од емисијата која сите ја разбирате! Со почит, секогаш Ваш ЕНТЕР !!!
| | веќе видена

HP Converged Infrastructured Event На 09.06.2011 во хотелот Александар палас се оддржа конференција на HP по повод radical efficiencies in virtualization with the power of convergence. На почетокот, отварањето на овој настан го направи господинот Franz Scherz, директор во HP за Country Development Group. Предавањата ги започна господинот Ненад Марјановиќ кој посвети голем дел од времето на Cloud computing-от и неговите можности. Некои од поинтересните презентации беа за тоа за што служи облакот и дека луѓето не ги користат вистинските предности на облакот. Всушност, тоа е бизнис систем од побарувања и доставувања кој треба да биде стабилен и доверлив систем за работа. Подоцна се обрати Стефан Плавјански од локалната HP канцеларија во Македонија. Тој збореше за конвергираната инфраструктура и за тоа како функционира целиот тој систем. Истиот е една целина од сервери, мрежа, софтвер за менаџирање, напојување и меморија. Стефан Плавјански направи и кратка презентација на можностите на HP Blade. Господинот ...
| | веќе видена

Portal 2 - Рецензија Смешна, интелегентна и оригинална не се зборови кои често се употребуваат за да се опише некоја акциона игра од прво лице. Сепак, тие одлично ја опишуваа Portal од 2007. Се разбира истите зборови може да ја опишат и Portal 2. Но, Portal 2 не е било каква компјутерска игра. Слично како и нејзиниот предходник (и како и сите други Valveигри) се одликува со чист карактер, нешто, со што не може да се пофалат многу игри. Овој факт и овој пат ќе привлече голем број на фанови, кои се многу покреативни од вообичаено. The Orange Box во 2007-та година беше навистина несекојдневно доживување: невообичаено и идеалистично. Истовремено нудеше и најмногу за потрошените пари од било кој друг сличен производ во гејмерската историја, ако се земе во предвид пакетот на игри кој го нудеше: Half-Life 2, Half-Life 2: Episode 1 и 2, Team Fortress 2 и секако Portal. И покрај фактот што авантурите на Gordon Freemanи Team Fortress 2беа главниот дел од пакетот, сепак Portalбеше играта што ги ...
| | веќе видена

next