еМагазин

Францускиот сатиричен неделник „Шарли Ебдо“, не се занимава само со критика на радикалниот ислам, туку со сите религии, па и со нерелигиски радикални ставови. ...
сите 2 | | | веќе видена

Социјалните мрежи низ целиот свет се преполни со постови и карикатури посветени на убиените карикатуристи на францускиот неделник „Шарли Ебдо“. Еве дел од нив.
сите 7 | | | веќе видена

Надлежните служби од одделението за урбанизам во Штип, го подготвија извештајот за реализација на програмата за продажба на градежно земјиште за 2014 година. ...
сите 22 | | | веќе видена

Приливот на странски инвестиции во првите десет месеци изнесува 197 милиони евра, покажуваат податоците на Народната банка на Македонија. Според податоците во ...
сите 44 | | | веќе видена

Во минатата година не е приватизирана ниту една од 13 фирми кои Владата на Црна Гора планираше да ги продаде на приватни сопственици. Понуди се доставени за ...
| | веќе видена

Со цел банките да се стимулираат да издаваат сертификати за депозити, Министерството за финансии предложи изменување и дополнување на Законот за хартии од ...
сите 2 | | | веќе видена

Најголемиот број македонски граѓани се уште најмногу се информираат преку телевизија, но се поголем е бројот на лица со повисок степен на образование што ги ...
сите 4 | | | веќе видена

САД испрати службено барање до Полска да го испорача режисерот Роман Полански осуден за сексуален напад врз дете на територијата на Северна Америка. Ваквата ...
| | веќе видена

Агенцијата за супервизија на капитално финансираното пензиско осигурување (МАПАС) годинава ќе наплатува надомест од пензиските друштва во износ од 0,8 отсто од ...
| | веќе видена

next