Економски

Германскиот автомобилски поддоставувач „Bosch“ лани скрати бројни работни места во областа на погонските технологии како резултат на „Дизелгејт“. Во ...
сите 3 | | | веќе видена

Премиерот на Република Македонија, Зоран Заев едно ветуваше пред да стане премиер, сосем друго прави откако е дојден на власт. Тој во 2016-та година во ...
сите 5 | | | веќе видена

Министерството за финансии за наредната недела закажа аукција на државни хартии од вредност во износ од 700.000.000 денари односно 11,3 милиони евра. ...
сите 3 | | | веќе видена

Денес е финалниот акт на еден срамен процес во кој Република Македонија е втурната од страна на премиерот Зоран Заев и владејачкото мнозинство, изјави ...
сите 171 | | | веќе видена

Здравствениот систем во нашата земја секој ден станува предмет за исмевање. Додека условите во Здравствениот дом во Скопје се за никаде, директорот Злате ...
сите 28 | | | веќе видена

Точно напладне здруженијата „Tврдокорни” и ,,Македонија блокира“ го започнаа протестот пред Собранието на Република Македонија, каде треба да се одржи ...
сите 57 | | | веќе видена

Излезе новиот извештај на Светска банка „Global Economic Perspectives“ или Глобални економски перспективи во кој се анализира економската состојба на глобално ...
сите 14 | | | веќе видена

ЈСП од минатата година и се уште го тресат секојдневно скандали. Контролори физички напаѓаат патници. Секојдневното чекање со часови автобус, поради недостаток ...
сите 40 | | | веќе видена

Јавната здравствена установа Институтот за трансфузиона медицина нема правилен систем за документирање и контрола на приемот обработката и издавањето на крвта ...
сите 19 | | | веќе видена

Денеска во 12 часот почнува последната фаза од уставните измени предвидени со Договорот од Преспа. На седница на Собранието на Македонија ќе има четири ...
сите 18 | | | веќе видена

Додека пешаците се најранлива категорија учесници во сообраќајот, возачите, пак, се оние кои најчесто предизвикуваат или учествуваат во сообраќајна незгода. ...
сите 18 | | | веќе видена

Временската прогноза на УХМР за денеска очигледно се исполнува. Во моментов во Скопје врне снег, а освен во главниот град снег речиси има низ целата држава. ...
сите 323 | | | веќе видена

Државата и граѓаните со секој поминат ден се се посиромашни. Индексот на трошоците за живот во 2018 година во однос на 2017 година е зголемен за 1.5%. Додека ...
сите 16 | | | веќе видена

Почнувајќи во 2017 година, нелегалниот тутун (познат како режан тутун) почна да се појавува ширум земјата, првично само на избрани локации. Сепак, ерозијата на ...
сите 15 | | | веќе видена

next