Модернизација врз урнатините на стариот политички систем, што претседателот Макрон ја спроведува веќе една година. Прашањето е: колку време ќе добие за ...
сите 14 | | | веќе видена

Во центарот на Старата скопска чаршија тивко опстојува култното место кое може да биде убав уметнички кварт. Во Старата скопска чаршија деновиве е очекувано ...
сите 10 | | | веќе видена

Ако Доналд Трамп го раскине атомскиот договор со Иран, тоа ќе го почувствува и германската економија. трговијата со Иран и сега „запнува“, и тоа не само поради ...
сите 302 | | | веќе видена

Веспа Примавера го слави 50. роденден. Мотоциклот Веспа, кој е симбол на италијанскиот стил на живеење во повоеното време за многу Италијанци беше единственото ...
сите 5 | | | веќе видена

Имунизацијата е една од најфантастичните научни иновации која има огромен придонес во превенирањето на смртта. Но денес, и покрај фактите на науката, мора да ...
сите 6 | | | веќе видена

Откако Кембриџ Аналитика злоупотреби податоци на корисници на Фејсбук, над социјалната мрежа се надвија темни облаци. Но, се чини дека Закерберг нема причина ...
сите 15 | | | веќе видена

По повод 200. роденден на Карл Маркс во Трир се отвораат три големи изложби. Во фокусот е изложбата за неговиот живот и дело. За животот и делото на Карл Маркс ...
сите 15 | | | веќе видена

Комотноста во државниот и невладниот сектор со бесмислени и измислени партиски вработувања и високи државни плати/хонорари што не создаваат ништо, го уништува ...
сите 4 | | | веќе видена

next