Ако не си во врвот на бизнисот или политиката и ако немаш дебели „врски” во бирократскиот апарат, ти си кршлив и изложен на административна тортура. Ако не си ...
сите 2 | | | веќе видена

Цел свет зборува за историски пресврт на Куба, крај на ерата Кастро. Но за промена не може да стане збор: по 60 години се менува само името на челникот на ...
сите 10 | | | веќе видена

Германија и Франција беа и се мотор на развојот во Европа. Но Ангела Меркел би можела да има проблеми да го следи темпото на Емануел Макрон, смета Јенс Турау. ...
сите 17 | | | веќе видена

На фудбалски натпревар во јужна Русија циркуска мечка приреди невообичаени сцени, што наиде на критика од заштитници на животните. Пред почетокот на фудбалски ...
сите 2 | | | веќе видена

Владите од регионот се веќе членки на ЕУ според привилегиите. Народите од Балканот се веќе во Европа според гневот кој го споделуваат со европските народи. И ...
сите 2 | | | веќе видена

Војислав Шешељ го изгази хрватското знаме во Собранието на Србија, а на хрватската делегација ѝ опцу „усташка мајка“. По само шест часа во Белград, хрватската ...
сите 22 | | | веќе видена

Нова агенда за дигитализација треба да му помогне на најсиромашниот европски регион да ја подобри економијата и да изгради подобра перспектива за младите луѓе ...
сите 25 | | | веќе видена

next