Националистите во Скопје и Атина сѐ уште можат да го торпедираат договорот. Ова е историска шанса, ништо повеќе, но и ништо помалку од тоа, коментира весникот ...
сите 22 | | | веќе видена

Русија вети безбедно Светско првенство во фудбал. За да се постигне тоа, воведени се строги контроли и опсежни безбедносни мерки. Беше тоа момент кога на ...
сите 8 | | | веќе видена

Доналд Трамп се заканува со воведување заштитни царини за половина од увезените кинески производи, Пекинг најавува контрамерки - дали е можно запирање на ...
сите 33 | | | веќе видена

Можеме да жалиме за подобрите преговарачки позиции во минатото, ако некогаш воопшто ги имало, но факт е дека во доменот на можното ниедна не била преточена во ...
сите 631 | | | веќе видена

Во Франкфурт е отворена четвртата по ред конференција Германска иницијатива за пронаоѓање доставувачи од државите од Западен Балкан. Таму има и македонски ...
сите 23 | | | веќе видена

Бројот на луѓе кои бегаат поради војни, прогонувања и глад, достигна рекордно ниво - во светот има 68,5 милиони бегалци. Комесаријатот на ОН за бегалци, УНХЦР, ...
сите 132 | | | веќе видена

next