Тероризмот како логика не разликува религии и културни идентитети. Масовниот убиец од Нов Зеланд превиде одлучувачка работа: тероризмот може да ги дели луѓето, ...
сите 3 | | | веќе видена

Во 2019 година Пловдив, Филипопел или Филипос, како што го нарекувале Грците и Римјаните, е една од двете европски културни престолнини. Кристофер Неринг ...
| | веќе видена

Во изјавата на Христијан Мицкоски за Нирнбершките процеси најстрашното е целосното непознавање на важните моменти од историјата.Но тој не прави само грешка, ...
сите 8 | | | веќе видена

„Новата политика“ се состои од отворената политичка понуда кон секој што го прифаќа концептот– „Едно оштество за сите“, и таа флоскула прераснува во еден вид ...
| | веќе видена

next