Иран ќе продолжи да извезува нафта и покрај санкциите од САД кои се дел од психолошката војна осудена на пропаст, вели претседателот на Иран Хасан Рухани. Со ...
сите 29 | | | веќе видена

Веб-апликацијата за „ Граѓански буџет “ е достапна на македонски, албански и англиски јазик. Од Министерството за финансии велат дека на овој начин, Буџетот ...
сите 41 | | | веќе видена

Еднакви можности во приватниот сектор, следење на европските трендови за зголемување на уделот на жените во економијата, постигнување на повисоки работни ...
сите 20 | | | веќе видена

Здружението за социјални иновации и одржлив развој „РАДАР“, Новинари за човекови права, Првата детска амбасада „Меѓаши“ и Зелениот институт, по повод ...
сите 17 | | | веќе видена

Доколку Велика Британија и Европската унија навистина се разидат, најпогодена земја ќе биде Шпанија. Поради оваа причина шпанскиот министер за туризам, Рејес ...
сите 19 | | | веќе видена

Трговскиот дефицит на Јапонија порасна во октомври до максимумот од јули 2015-та година, откако растот на извозот беше надминат од речиси 20 проценти скок на ...
сите 21 | | | веќе видена

next