Производителот на мебел IKEA започна со производство на заштитна опрема за болници за време на пандемијата коронавирус. Шведската фабрика засега ќе произведува ...
сите 7 | | | веќе видена

Германската авиокомпанија Lufthansa го намалува бројот на работни часови за скоро две третини од своите вработени ширум светот, објави Business Insider. ...
сите 24 | | | веќе видена

Виенскиот институт за економија, во анализата за економските последици од коронавирусот, наведува дека на сите земји од централна, јужна и источна Европа им се ...
сите 8 | | | веќе видена

Поради состојбата со корона вирусот сега е важно да се остане дома и повеќето активности да бидат завршени преку дигиталните канали. Според информациите од ...
сите 81 | | | веќе видена

Групацијата НОВОМАТИК и АПЕКС МК во соопштението до медиумите објави дека сите 1.700 вработени во Групацијата НОВОМАТИК (Адмирал, Астра и Казино Фламинго ...
сите 9 | | | веќе видена

Наспроти растот на новопродадени возила со алтернативен погон во Европа нивниот удел на патиштата во 2018 година е само 3,8 проценти. Од нив 0,7 проценти биле ...
сите 11 | | | веќе видена

Доналд Трамп соопшти дека семејствата ќе можат да купат побезбедни, поповолни и еколошки прифатливи автомобили со помош на новото правило за “Безбедни возила”. ...
сите 19 | | | веќе видена

Извештаите од Индија говорат како полицијата со стапови ги тепа сите оние кои не ја почитуваат сегашната забрана за движење поради пандемијата, или се собираат ...
сите 11 | | | веќе видена

„Алкалоид“ АД Скопје соопшти дека на пазарот има производи што претставуваат фалсификати на средствата за дезинфекција што ги произведуваат – Ecosal® и ...
сите 45 | | | веќе видена

Моментално нема докази дека коронавирусот се пренесува преку прехранбени производи. Најголем ризик, кога станува збор за Ковид-19 и намирниците е гужвата од ...
сите 58 | | | веќе видена

next