Дуке пред домашната публика во салата на Македонската филхармонија го донесе својот проект Сон. Верба. Љубов што е своевидно продолжение на настапите од 2016 ...
сите 17 | | | веќе видена

Мешаниот хор во состав на КУД „Стив Наумов“ - Битола освои трета награда и бронзен медал на 18. Меѓународен фестивал на хорови „Златна вила“ што се одржа во ...
сите 4 | | | веќе видена

Во рамки на 11-тата Македонска книжевна визита во Софија, денеска (11 мај) ќе биде доделена наградата „Македонски книжевен Дедал“ на бугарски автор-преведувач, ...
сите 21 | | | веќе видена

Националната галерија на Македонија во сабота (12 мај) со почеток од 20 часот, во Чифте амам ќе отвори изложба на дела од Ибрахим Кодра, еден од најзначајните ...
сите 13 | | | веќе видена

Музејот на современата уметност по одобрениот грант од Националната агенција за европски образовни програми и мобилност за Програмата Еразмус, реализираше ...
сите 2 | | | веќе видена

next