Чествувањата по повод 1000-годишниот јубилеј на Охридската архиепископија продолжуваат денеска со Света архиерејска литургија во катедралната црква „Света ...
сите 257 | | | веќе видена

Самостојната изложба на Драгица Ристеска Димитровска, насловена „Фрагменти” ќе се одржи на 29.05.2018 (вторник), со почеток во 20 часот, по просториите на НЛБ ...
сите 6 | | | веќе видена

Во Хрватска го сметаат за еден од авторите кои најдобро се занимава со болките на сегашноста, кој транзицијата и оставштината од социјалзимот ги прави ...
сите 19 | | | веќе видена

Македонската филхармонија, во соработка со кино „Милениум“ и Град Скопје на 6-ти и 7 јуни под отворено небо во Градскиот парк ќе организира настани по повод ...
сите 20 | | | веќе видена

На 4 Мај во Стопанската Комора на Македонија во Скопје, Фондацијата Претприемачки Сервис за Млади организираше тркалезна маса со цел да ги идентификува ...
сите 3 | | | веќе видена

Со официјално писмо до претседателот на фестивалот и ректор на Универзитетот за аудиовизуелни уметности Јордан Плевнеш, Министерството за култура на Република ...
сите 6 | | | веќе видена

„ЕВН Македонија“ за постојаната поставка за историјата на електрификацијата во Македонија ја доби наградата Музеј на годината за 2017 година од Македонскиот ...
сите 10 | | | веќе видена

next