Собраниската Комисија за култура на продолжението на втората седница со шест гласа „за“ и четири гласа „против“ го усвои Предлог-законот за престанување ...
сите 112 | | | веќе видена

На крајот на септември ќе биде објавен нов повик за аплицирање за грант од ЕУ преку програмата „Креативна Европа“ потпрограма „Култура“, за првата од четирите ...
сите 11 | | | веќе видена

Манифестацијата „Сто илјади поети за промена“ во соработка со здружението „Контекст – Струмица“ распиша поетски конкурс за годинашното издание на фестивалот. ...
сите 6 | | | веќе видена

Во Мултикултурниот центар во Кочани синоќа беше промовирана книгата под наслов „Трнливиот пат на една македонска фамилија“ од Стојан Рашков, како прва книга од ...
сите 4 | | | веќе видена

На 6 септември 2017 (среда) во просториите на „Мала станица“, се одржа ј авна дебата организирана од страна на Националната галерија на Македонија со ...
сите 4 | | | веќе видена

next