Музејот на Македонија и Агенцијата за иселеништво заедно ќе ја промовираат културата, за која цел потпишуваат меморандум за соработка... Музејот на ...
сите 8 | | | веќе видена

Оваа година, имавме можност да проследиме како наши бистри, талентирани умови го освојуваат светот. Четири Македонци настапија со свои ТЕД говори и го освоија ...
сите 3 | | | веќе видена

Македонска илутрирана енциклопедија за деца од авторките м-р Ели Маказлиева, Татјана Грегова и Александра Велинова ќе биде промовирана на 7 мај (понеделник) во ...
сите 17 | | | веќе видена

Од брашно правиме бакрдан. Ќе зовриет водата, ќе му туриме сол и ќе го туриме брашното. Ќе поварит, поварит, па ќе му туриме мас и ќе го јадеме. Бакрданот се ...
| | веќе видена

next