Билд МК

Македонската влада ќе потроши нови 26,7 милиони денари за довршување на „барокната“ палата „Емануел Чучков“ лоцирана на местото на некогашниот Геолошки завод. ...
сите 4 | | | веќе видена

Општина Струмица преку своето јавно претпријатие ќе продолжи со проширување на гасоводната мрежа во градот. „Струмица-гас“ веќе потпиша договор за изградба на ...
сите 2 | | | веќе видена

На меѓународниот тендер за изградба на новиот Клинички центар во Скопје се јавиле три конзорциуми. Еден од нив е македонско-италијански конзорциум, во кој ...
сите 22 | | | веќе видена

По три години од најавите за уредување на булеварот „Туристичка“, општина Охрид се одлучи да го реновира просторот за пешаци и велосипедисти на најважната ...
сите 3 | | | веќе видена

Првите денови од воведувањето на Интегрираниот Тарифен Систем во скопскиот јавен превоз донесе многу нервозни реакции на граѓаните. Пред билетарниците на ...
сите 15 | | | веќе видена

Политичката криза во земјава не предизвика проблеми во изградбата на спомен-обележјето на Мајка Тереза на скопскиот плоштад „Македонија“. По 15 месеци од ...
сите 4 | | | веќе видена

Усвојување на меѓународни конвенции, усогласување на македонската регулатива со европската, десетици промотивни кампањи за подигнување на свеста на граѓаните и ...
сите 2 | | | веќе видена

По три години од почетокот на градежната фаза за изградба на новиот Клинички центар во Скопје, на терен единствено е реализирана една работа – уривањето на ...
сите 65 | | | веќе видена

Пропадна уште еден обид да се пронајде приватен инвеститор што ќе го гради новиот театар „Центар“ во Скопје. До Министерството за култура не пристигнала ниту ...
сите 4 | | | веќе видена

Изградбата на автопатите се одвива со бавно темпо, има доцнење на градежните работи и на финансиската реализација на планираното и договореното. Државниот ...
| | веќе видена

Од 1 јануари 2017 година влегува во сила Интегрираниот Тарифен Систем кој важи за сите автобуски превозници во Скопје. Автобусите на „Слобода превоз“ и ...
сите 95 | | | веќе видена

На два дена пред одржувањето на предвремените парламентарни избори, Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство потпишало договор со кратовската ...
сите 2 | | | веќе видена

next