Министерството за труд и социјална политика за наредната година има планиран буџет од 48 милијарди и 600 милиони денари со кои ќе ги поддржи социјално ...
сите 38 | | | веќе видена

Судењето за уривањето на комплексот Космос на инвеститорот Фијат Цановски ТНТ се одложи за 28 ноември, поради нарушена здравствена состојба на една од ...
сите 85 | | | веќе видена

И покрај сушната есен, Антонио Ангеловиќ успешно ја заврши сеидба на пченицата и јачменот и житните посеви веќе ја разеленија околината на Лозово. Агротим ја ...
сите 8 | | | веќе видена

За земјоделското земјиште во државна сопственост кое по пат на јавен оглас или јавен повик ќе се додели во закуп на физичко лице на возраст до 40 години или ...
сите 9 | | | веќе видена

Денот на азбуката се смета за еден од клучните настани во историјата на албанскиот народ, ден кога албанското писмо преку унифицирање и стандардизирање на ...
сите 6 | | | веќе видена

1221.- Роден е кастилијанскиот крал Алфонсо X Учениот, кој е познат како втемелувач на законодвството, покровител на науката и знаењето, како и на верската ...
сите 19 | | | веќе видена

Силвио Берлускони лесно се повредил во Загреб, каде присуствуваше на конгресот на Европската народна партија. Заради тоа, по враќањето во Италија, тој денеска ...
сите 9 | | | веќе видена

next