Управата за безбедност и контрараузнавање и Агенцијата за разузнавање да останат како што се досега, првата во рамки на МВР, втората како посебен орган, УБК да ...
сите 26 | | | веќе видена

Воведен е времен режим на сообраќај на делницата Велес-Неготно, кај наплатната станица Градско, и обратно, поради градежни работи за изградба на електронски ...
сите 10 | | | веќе видена

Со слушање на преостанатите „бомби“ на Специјалното јавно обвинителство, на 7 ноември продолжува рочиштето за предметот „Титаник“ на СЈО. Денеска во ...
сите 48 | | | веќе видена

Осум од десет родители во Македонија применуваат насилни методи за да ги дисциплинираат своите деца, без разлика дали станува збор за физичко или психолошко ...
сите 20 | | | веќе видена

Зајакнување на капацитетите на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, создавање квалитетна администрација и соработка меѓу институциите, ...
сите 28 | | | веќе видена

Американскиот милијардер и основач на „Мајкрософт”, Бил Гејтс, очекува во блиска иднина да се воведат посебни даноци за роботи, кои би придонеле за зачувување ...
сите 17 | | | веќе видена

Повеќе од 14 милиони денари или околу 238.000 евра од општинскиот буџет биле издвоени изминативе десет месеци за изградба, реконтрукција и асфалтирање на улици ...
сите 14 | | | веќе видена

Интересно е колку галама се надигна и со колку страст се зборува за кутрите луѓе кои ќе плаќаат поголем данок затоа што имаат примања над 90.000 денари. Тоа ...
сите 5 | | | веќе видена

next