Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство распишува два јавни огласи за давање во закуп на земјоделско земјиште во државна сопственост. Едниот ...
сите 26 | | | веќе видена

Со усвојувањето на Законот за употреба на јазиците се унапредува употребата на јазиците на сите заедници во Македонија. Сите одредби во законското решение се ...
сите 144 | | | веќе видена

Претседателката на Форумот на жени на СДСМ, долгогодишна активистка, стопанственик и легенда на македонската музика и култура, Цветанка Ласкова е именувана за ...
сите 26 | | | веќе видена

Прашање од два долари е кој ги креира сега политиките во ВМРО-ДПМНЕ. Таква конфузија во ставовите, во изјавите, во концепциите, во перцепциите на настаните што ...
сите 154 | | | веќе видена

По долго размислување, во согласност со препораката на раководството на “Достоинство“, откако го известив врвот на коалицијата “ВМРО за Македонија“, одлучив да ...
сите 20 | | | веќе видена

next