Бизнис Инфо

Организацијата на потрошувачите на Македонија (ОПМ) го издаде шестиот број на е-билтенот Потрошувачите и храната. Во овој број можете да прочитате: Органски ...
сите 42 | | | веќе видена

Првата “Сензорна градина“ во Македонија ќе биде отворена во училиштето за деца и младинци со оштетен вид Димитар Влахов од Скопје. Сензорната градина, која се ...
сите 4 | | | веќе видена

Асоцијацијата за е-трговија на Македонија и Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство – ФИНКИ, потпишаа меморандум за соработка, со цел ...
сите 24 | | | веќе видена

Проектот на УСАИД за развој на деловниот екосистем додели едногодишни грантови на осум организации за деловна поддршка, со цел подобрување на постоечките и ...
сите 91 | | | веќе видена

Branch, старт-ап од САД којшто е ко-основан од Романка стана “еднорог“ откако достигна вредност од 1 милијарда долари, заклучно со последната инвестиција од ...
сите 3 | | | веќе видена

Бонитетната агенција S&P Global Ratings (S&P) на 7.9.2018г. на Групацијата Триглав, а со тоа и на нејзиното матично друштво, Заваровалница Триглав и на ...
сите 4 | | | веќе видена

Според податоците на Државниот завод за статистика, во јули 2018 година, продажните цени на производителите на индустриски производи вкупно се пониски за 0,5 % ...
сите 31 | | | веќе видена

next