Бизнис Инфо

Во пресрет на првата конференција за е-трговија во Македонија, којашто ќе се одржи на 26 октомври во Хотел Мериот во Скопје, организаторите ги пуштија во ...
сите 14 | | | веќе видена

Денес, во хотелот Холидеј Ин во Скопје се одржува меѓународниот бизнис самит во организација на CEED Македонија и WorldChicago за водење на бизнис во општество ...
сите 11 | | | веќе видена

Со вредна донација од 80 илјади долари од Филип Морис ТКП, прилепското средно општинско училиште Ристе Ристески – Ричко добива нова најсовремена опрема за ...
сите 5 | | | веќе видена

Организацијата на потрошувачите на Македонија (ОПМ) го издаде шестиот број на е-билтенот Потрошувачите и храната. Во овој број можете да прочитате: Органски ...
сите 42 | | | веќе видена

Првата “Сензорна градина“ во Македонија ќе биде отворена во училиштето за деца и младинци со оштетен вид Димитар Влахов од Скопје. Сензорната градина, која се ...
сите 4 | | | веќе видена

Асоцијацијата за е-трговија на Македонија и Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство – ФИНКИ, потпишаа меморандум за соработка, со цел ...
сите 24 | | | веќе видена

Проектот на УСАИД за развој на деловниот екосистем додели едногодишни грантови на осум организации за деловна поддршка, со цел подобрување на постоечките и ...
сите 91 | | | веќе видена

Branch, старт-ап од САД којшто е ко-основан од Романка стана “еднорог“ откако достигна вредност од 1 милијарда долари, заклучно со последната инвестиција од ...
сите 3 | | | веќе видена

next