Бизнис Инфо

На 9-ти и 15-ти август делегации на Царинската управа на Република Македонија и Делегацијата на ЕУ во Скопје, предводени од директорот на Царинската управа ...
сите 21 | | | веќе видена

Како признание за брзината и квалитетот на меѓународните плаќања во долари и оваа година Комерцијална Банка АД Скопје е добитник на Best Performance STP ...
сите 25 | | | веќе видена

Според податоците на Државниот завод за статистика, во второто тримесечје од 2018 година, откупот и продажбата на земјоделски производи се намалени за 4,4% во ...
сите 65 | | | веќе видена

Турција воведе нови регулативни мерки со коишто ќе се ограничат купувањата со кредитни картички и заемите во земјата. Според нив рокот за плаќање на рати, на ...
сите 22 | | | веќе видена

Oсигурителните компании ќе бидат обврзани, во рок од 5 дена, сите измени кои ги прават во општите и посебните услови на полисите за осигурување да ги објават ...
сите 54 | | | веќе видена

Индија ја доби првата Ikea продавница, а менаџментот планира да користи електрични рикша возила за испорака. Овој вид на превоз е типичен за Индија, па токму ...
сите 4 | | | веќе видена

Детектирање на можностите и потребата од развој на руралниот туризам во општина Могила беше тема на дискусија на работниот состанок на директорот на Агенцијата ...
сите 30 | | | веќе видена

next