Бизнис 24

Нов стандард во живеењето и на македонските граѓани Македонско кредитно биро, или накратко МКБ, е нова институција на македонскиот пазар. МКБ почна со издавање ...
| | веќе видена

Власите на Балканот - историја, живот, занимања, трговија (5) По неколкуте разурнувања и опожарувања (1769, 1788 и 1821 година) раселувањето од Москополе и ...
| | веќе видена

Во Словенија во минатиот месец имаше 6.577 правни лица со блокирани сметки, при што најмногу имаше во градежништвото. Бројот на правните лица со блокирани ...
| | веќе видена

Власите на Балканот - историја, живот, занимања, трговија (5) Афирмацијата на Власите се засилува во 18-от век. Главен центар на влашката ренесанса и духовно ...
| | веќе видена

Кризата „диригира“ со трговијата Првичните проценки за изградбата на трговските центри во оваа година, укажуваат на натамошно намалување на активностите во ...
| | веќе видена

Стопанството се задолжува, а банките профитираат Српските претпријатија во 2009 година имаа заеднички губиток од околу милијарда евра, а банките заработија 216 ...
| | веќе видена

Анализа: Економски аспекти на Договорот за стабилизација и асоцијација со ЕУ Македонското стопанство во пазарот на Европската унија е вклучено од 1982 година ...
| | веќе видена

Пролетното заседание на ММФ и Светската банка Светската економија оваа и следната година ќе расте со 4,5 проценти, гласи новата прогноза која ММФ ја претстави ...
сите 2 | | | веќе видена

next