Бебе Магазин

На вашето дете првиот роденден му е исклучително важна животна пресвртница. Во ме-сеците што следуваат тоа ќе ги направи првите несигурни чекори, а ...
| | веќе видена

Кога ќе дојде моментот детето да се одвои од мајката и да се згрижи додека таа е на работа, секогаш постои дилема што да се одбере - градинка или дадилка. Да ...
| | веќе видена

Дијабетес во бременоста Гестациски дијабетес е појава на дијабетес првпат во текот на бременоста, додека пре-гестациски значи појава на дијабетес пред ...
| | веќе видена

Изборот да се има дете е почеток на еден од најголемите животни предизвици, а периодот на бременоста е една од најдинамичните фази во животот на една жена. ...
| | веќе видена

Дали и вие сте осамена мајка? Никој не ви кажал дека ќе дојдат такви денови. Добро заздравува-те по породувањето и тоа што имате бебе за вас претставува сон ...
| | веќе видена

Сепак, бебето се врти Карлична презентација претставува кога карлицата на бебето, односно бе-бешкото газе или неговите нозе, ќе се спуштат најдолу во матката, ...
| | веќе видена

Совети за молзење Ако знаете како да го молзете и да го чувате вашето млеко, тоа може да ви помогне побрзо и помалку стресно да се вратите на работа. Потребно ...
| | веќе видена

Бројте до десет Сите ние се нервираме понекогаш. Тоа е природно човечко однесување. А кога станува збор за родители и деца, таквите ситуации може да се ...
| | веќе видена

Со разговор разводот помалку боли Кога една двојка ќе реши да се разведе, луѓето најчесто имаат сериозни причини за тоа. Разводот ќе има голем личен и ...
| | веќе видена

Не сега, драги Вие и вашиот партнер порано ги поминувавте ноќите смеејќи се со шише вино или пакувајќи се во последен момент за да заминете на романтичен ...
| | веќе видена

Имајте и вие бебешка кожа Бременоста може да ја погоди вашата кожа на повеќе начини. Ниеден од нив не е посакуван. Но, постојат нешта што можете да ги ...
| | веќе видена

Младите родители што првпат добиваат дете често пати се недоволно ин-формирани за некои физиолошки и минливи појави што може да се срет-нат кај новороденчето. ...
| | веќе видена

Детската игра е постојано учење Колку е убаво кога гледате како вашето дете расте во личност која оди и зборува и ги изразува сопствените идеи. Од 18-месечна ...
| | веќе видена

Кога кај логопед? Ако внимателно го слушаме своето бебе од првите месеци на животот, тоа може многу да ни каже за себе. Поттикнато од околината, во својата ...
| | веќе видена

Доаѓа второто дете Доаѓањето на второто дете е прекрасно и возбудливо случување, но што се случува со првороденото дете кое одеднаш престанува да биде единец и ...
| | веќе видена

next