Банкарство

Земјите од Западен Балкан ќе бидат погодени, како и остатокот од светот, од последиците на пандемијата на коронавирус, па и тие ќе паднат во рецесија оваа ...
сите 102 | | | веќе видена

„ UniCredit SpA ” стана првата голема европска банка којашто се обиде да го измери влијанието на коронавирусот, издвојувајќи 900 милиони евра (977 милиони ...
сите 61 | | | веќе видена

„Европската комисија (ЕК) им предлага на банките привремено да ги олеснат условите и правилата со цел да го олеснат кредитирањето на компаниите и домаќинствата ...
сите 34 | | | веќе видена

Складирањето на нафта е стопирано и е во сериозен застој последниве неколку недели. Цената е спуштена на рекордно ниско ниво, побарувачката за нафта никогаш не ...
сите 22 | | | веќе видена

Од денеска почнува аплицирањето за вториот пакет бескаматни кредити преку Развојната банка во висина од осум милиони евра. Повикот е наменет за микро, малите и ...
сите 400 | | | веќе видена

Проекциите на меѓународните финансиски институции говорат дека Република Северна Македонија ќе се соочи со пад на економијата и до 4% поради состојбите со ...
сите 63 | | | веќе видена

Германскиот министер за надворешни работи, Хајко Мас, објави дека земјата издвоила 300 милиони евра за да им помогне на земјите од целиот свет во борба против ...
сите 52 | | | веќе видена

Продолжува понудата на А++ кредитот од Охридска банка достапен за физички лица, наменет за реализација на проекти и набавка на опрема и уреди за унапредување ...
сите 7 | | | веќе видена

0% камата за првите три месеци, 0% провизија за обработка, 0% за административни трошоци и 0% за предвремена отплата – ова се четирите главни карактеристики на ...
сите 79 | | | веќе видена

За полесни и побрзи плаќања на своите клиенти, Охридска банка АД Скопје го зголеми износот на плаќања со бесконтактни картички на 2.000 денари! Со оваа ...
сите 79 | | | веќе видена

Согласно член 35 од Правилата за котација на Македонската Берза за хартии од вредност Охридска Банка АД Скопје преку соопштение на Македонска Берза информира ...
сите 7 | | | веќе видена

next