Арт Кујна

Според ново истражување на Универзитетот во Аквила, Италија, секојдневните закуски со вкус на какао можат да помогнат вашиот мозок да се заштити од когнитивно ...
сите 9 | | | веќе видена

Бројните придобивки од црвеното вино и темното чоколадо се верува дека се резултат од присуството на природната хемикалија наречена ресвератрол. Ресвератролот ...
сите 14 | | | веќе видена

Цинкот е минерал кој е многу значаен за јакнење на системот за имунитет и помага храната да се претвори во енергија. Дефицитот на цинк најчесто се манифестира ...
сите 2 | | | веќе видена

На темата брендирање и заштита на производите, за ајварот и биеното сирење како автентични македонски производи, разговаравме со Проф.д-р Владимир Какуринов, ...
сите 2 | | | веќе видена

next